VOORBEELDPROJECT

PROJECTEN VOOR ST. PRAEMIUM ERASMIANUM (vanuit SBA)2006, 2008

  • De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die voor voor Europa een buitengewoon belangrijke bijdrage leverde op cultureel, sociaal of sociaal-wetenschappelijk terrein. Sinds 1958 reikt de Stichting Praemium Erasmianum (regent: koning Willem-Alexander) de prijs jaarlijks uit in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Samen met maatschappelijke organisaties onderneemt de Stichting Praemium Erasmianum activiteiten rond het jaarthema.

  • In 2006 was het thema 'Ontwerpen voor het publieke domein'. Aan opleidingen mediadesign en online communities vroeg de SBA een ontwerp te maken dat internet verbetert. Want ook de online wereld is openbare ruimte die gebaat is met duidelijke bewegwijzering en vormgeving. Een deskundige jury selecteerde de beste idee├źn.

  • Met het thema 'De nieuwe kosmopoliet' zochten scouts in opdracht van de SBA in 2008 online naar 'virtuele kosmopolieten', Nederlanders die zich in de wereld van cyberspace als wereldburger profileren en presenteren. Kunstenaar Michiel Koelink selecteerde er vier en bracht ze in beeld.

  • d
  • Virtuele Kosmopolieten (boven) en twee ontwerpen om het internet te verbeteren. d