VOORBEELDPROJECT

GAMEDESIGN & START HERE (vanuit sba)2006 - 2007

  • Games: de heilige graal van de digitale cultuur.
    Als multimedia kunstwerk bij uitstek moet een game niet alleen goed klinken en er goed uitzien: het moet daarbij nog eens uitdagend genoeg zijn om de speler telkens opnieuw een beetje verder het spel in te lokken. Zelf games maken oefent een sterke aantrekkingskracht uit op de nieuwe generatie makers. Maar zo eenvoudig is het allemaal niet. Er zijn hulpmiddelen nodig. Scholing. Podia.

    De Kunstbende is een landelijke wedstrijd waarin jongeren hun talenten tonen in tal van kunstdisciplines. De SBA neemt het initiatief om samen met Kunstbende, GameKings en ArtEz kunstacademie een apart categorie gamedesign in te stellen. Jongeren tonen daar hun gameconcepten, concept-art en scenario's.

    Aansluitend geeft de SBA het boekje Start Here uit, een Quickstartguide voor aspirant-gamedesigners. De tekst van Wouter Baars (Gameskool) is een introductie in de kenmerken van een game en hoe je de verschillende disciplines bij elkaar brengt in een interactief multimedia eindresultaat. Inclusief interviews met Nederlandse gamedesigners.

  • Bekijk het boekje Start Here: p

  • d