My CMS

Publicaties

02Een verborgen parel.

Het lijkt zo eenvoudig: gebruik moderne technologie als leermiddel voor de nieuwe generatie. Toch valt dat het in de praktijk nog tegen. Voor Kunst Centraal deed ik onderzoek naar het antwoord op de vraag hoe mediakunst beter ingezet kan worden als middel voor creativiteitsontwikkeling.
(Onderzoeksverslag, 2016)
**  naar ‘Een verborgen parel’

Het puberbrein – de missende handleiding.

01.pubHelp, een puber! We horen het bijna bij elke training: jongeren van nu zijn zo lastig aan te sturen. En tegelijk zijn ze o-zo-handig met nieuwe media. Vinden althans veel docenten, ouders en verzorgers. De laatste jaren is er veel bekend geworden over hoe het brein van een puber zich ontwikkelt, waarin dat van een volwassen brein verschilt en hoe daarmee een groot deel van het typische pubergedrag te verklaren is.
(Uitgeverij Hum!, 2e druk 2014)
**  naar ‘Het Puberbrein’

starthere

Start Here – gamedesign voor beginners

Wat moet je kunnen? Wat moet je weten? Waar kun je het vinden? Voor iedereen die zelf games wil maken staat het hier overzichtelijk op rij. Start Here is (nu) een quickstart ebook voor beginnende gamebouwers. Het geeft antwoord op vragen als: Wat komt er allemaal kijken bij het maken van games? Welke tools heb je nodig? Hoe maak je een interessant en leuk spel? En wat zijn de belangrijkste disciplines van een gameproject?
** download ‘Start Here’

Andere publicaties

De dag van morgen – reizen naar de toekomst, zo doe je dat. 
(BOEK – een filosofische reisgids voor kunsteducatoren, 2018)
** BOEK bij ArtEZ Press.

Eén apparaat voor alles – artikel over de tablet of smartphone als apparaatvervanger voor de actieve kunstbeoefenaar. (Kunst Kraak, 2012)
** bekijk het artikel.

Speel viool in 5 minuten – artikel over online leren met behulp van videotutorials en instructievideo’s. (Kunst Kraak, 2012)
** bekijk het artikel

Iedereen filmt.  – 3 artikelen over de inhoudelijke en technische ontwikkelingen rond film (De lichtgewicht camera; Online schat- en gereedschapskist; De cameraloze filmstudio). (Hogenbijl Fonds, 2009)
**
in de bibliotheek

10 x computer anders – 10 creatieve computergebruikers aan het woord. (SBA, 1999)

Bits in Beeld – raamplan computervormgeving voor volwassenen. (LOKV, Nederlands Instituut voor Kunsteducatie, 1995)
** in de bibliotheek

Digi-kids – raamplan computervormgeving voor kinderen. (LOKV, Nederlands Instituut voor Kunsteducatie, 1994)
** in de bibliotheek

Het beeldverhaal

Naast nieuwe media heeft het beeldverhaal mijn bijzondere belangstelling. In Uitgeverij Hum! werk ik samen met Erik van Helvoort aan onder meer de integrale nederlandse versie van de bekroonde Franse serie Philemon (17 delen, van auteur Fred), nieuwe uitgaves rond westernveteraan Tex Willer en eigentijds werk van Kerascoët, Bernet en Callixte.
** naar Uitgeverij Hum!

Over pocketstrips uit de jaren zestig en zeventig (pulpstrips op klein formaat) stelde ik een overzichtssite samen: Pagina’s In Beeld.   
** naar Pagina’s In Beeld

In mijn eigen album Kapitein Dick Tator. Dienstreis naar het einde van de Koude Oorlog (2017) staat het einde van de twintigste eeuw centraal: de laatste jaren van de Koude Oorlog, van de dienstplicht en het internetloze tijdperk.
** naar Kapitein Dick Tator 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *